facebook-img1

5 MOTIVE PENTRU CARE MERITA SA ITI FACI RECLAMA PE FACEBOOK

In prezent cam totul se intampla pe internet iar impactul pe care il are social media asupra vietii noastre de zi cu zi este unul urias.

Dar ce este social media de fapt ?

Social media este o forma de interactiune umana in mediul virtual, cea mai ieftina, rapida si comoda cale de a socializa, de a cauta informatii sau de a publica continut.

Pentru bussines, a folosi potentialul imens oferit de social media pentru a promova produse, epentru a face cunoscut un brand si pentru a ajunge la cat mai multi potentiali clienti este un fapt care nu trebuie trecut cu vederea, daca vrei ca afacerea ta sa se dezvolte in mediul puternic concurential din piata.

In ultimii ani, platforme ca Facebook, Google plus, Twitter, Linkedin, YouTube sau Pinterest au cunoscut o adevarata explozie.

Facebook, de exemplu, este cea mai mare retea de socializare cu peste un miliard de utilizatori in intreaga lume, din care peste 8,5 milioane de utilizatori numai in Romania.

Totul a început în anul 2004 când Mark Zuckerberg, unul dintre fondatori, a scris  un cod pentru un website, gandit astfel incat, cel putin la inceput, sa nu permita decat accesul studenţilor de la Harvard. Câţiva colegi ai lui Mark au intervenit deoarece ideea a placut si astfel Facebook s-a extins şi la Universităţile Stanford, Columbia şi Yale.

In anul 2005 a fost cumpărat domeniul web www.facebook.com pentru suma de  200.000$, iar începând cu 26 septembrie 2006, Facebook şi-a deschis porţile pentru toţi utilizatorii detin o adresă de e-mail  si au varsta peste 13 ani.

In luna septembrie 2009 Mark Zuckerberg a anunţat depăşirea pragului de 300 de milioane de utilizatori în toata lumea . Facebook este disponibil şi pe terminalele GSM cum ar fi iPhone, iPod Touch, Nokia sau BlackBerry. Din statistici rezulta ca Facebook este cea mai importantă reţea socială de pe internet după numărul lunar de vizitatori.

Deci: functioneaza intr-adevar publicitatea pe Facebook ?

Iata mai jos cel putin 5 motive pentru care campaniile de anunturi publicitare desfasurate pe Facebook iti pot aduce venituri generoase:

  1. Potentialii tai cumparatori sunt pe Facebook: de fapt, toata lumea este pe Facebook aceasta insemnand mai exact 1.49 bilioane utilizatori la nivel global si 22 bilioane de clicuri pe an !
  1. Publicitatea pe Facebook este ieftina: cu doar cativa euro poti ajunge pana la 3000 de utilizatori carora sa le prezinti produsele sau serviciile tale !
  1. Poti alege cui te adresezi cand iti prezinti produsul: sex, nivel de scolarizare, comportament, categorii demografice sau de preferintele de navigare ale fiecarui utilizator in parte !
  1. Iti faci brandul sau produsele cunoscute intr-un timp mai scurt decat ar fi posibil prin orice alt canal de comunicare. Imaginea companiei tale va creste in notorietate, iar brand-ul tau va fi vizibil acolo unde conteaza  !
  1. Prin Remarketing, readuci vizitatorii pe siteul tau – utilizatori care au fost la tine pe site pot fi expusi din nou bannerelor cu produsele vizualizate , in timp ce navigheaza, le poti oferi discounturi, promotii astfel incat sa ii determine sa revina si sa cumpere de la tine !

Deci, iata o inca o modalitate la indemana ta, de ati promova afacerea in mediul online si de ati creste astfel vanzarile !

administrator
Write a Comment