Smart Bidding – Licitații Google Ads 100% Inteligente

smart bidding

Smart Bidding – Licitații Google Ads 100% Inteligente

Dacă v-am spune că există un instrument care poate revoluționa total modul de gestionare al unei licitații în marketingul online? Smart Bidding este exact această metoda. Ea redefinește strategiile de licitație și aduce rezultate uimitoare. Cum, veti afla din acest articol.

Cuprins:

 

1. Ce este Smart Bidding?

2. De ce să folosiți Strategii Smart Bidding?

3. Cine poate beneficia de Smart Bidding?

4. Smart Bidding: Cum să dezvoltați o Strategie Câștigătoare

5. Analizarea Performanței

6. Smart Bidding – Concluzii

 

smart bididing

 

 

1. Ce este Smart Bidding?

 

Smart Bidding reprezintă o metoda automata de licitare in Google Ads care imbina semnalele contextuale cum ar fi ora, locul, device-ul folosit de user, browserul si multe altele cu Machine Learning pentru a seta licitații în mod inteligent și in scopul obținerii celui mai bun ROI (Return on Investment) posibil. Smart Bidding utilizează algoritmi puternici care învață continuu din datele disponibile, optimizând constant licitațiile pentru a atinge obiectivele prestabilite ale campaniei.

Aceste strategii se bazează pe funcționalitatea de licitații la nivel de licitație, cunoscută și sub numele de “auction-time bidding”, folosind inteligența artificială de la Google pentru a optimiza licitațiile în fiecare licitație. Strategiile Smart Bidding includ Target CPA, Target ROAS, Maximize conversions și Maximize conversion value, adaptându-se în timp real pentru a asigura obținerea celor mai bune rezultate posibile.

Spre deosebire de abordările tradiționale de licitație manuală, unde ajustările pot fi limitate și necesită eforturi constante, Smart Bidding funcționează cu viteză și precizie, adaptându-se rapid la schimbările din piață și comportamentul consumatorilor. Este ca un partener digital inteligent, care lucrează neîncetat pentru a obține performanțe superioare.

 

2. De ce să folosiți Smart Bidding?

 

Folosirea acestora in campaniile Google Ads aduce cu sine patru beneficii-cheie care pot ajuta la economisirea timpului și la  îmbunătățirea performanței:

 

Învățarea automatizată avansată:

În cadrul licitațiilor, algoritmii de machine learning sunt antrenați pe o scară vastă de date pentru a vă ajuta să faceți predicții mai precise în întregul cont despre cum diferite sume de licitație pot influența conversiile sau valoarea acestora. Acești algoritmi iau în considerare o gamă mai largă de parametri care influențează performanța decât ar putea realiza o singură persoană sau o echipă.

 

Diversitatea semnalelor contextuale:

Permit integrarea unei game largi de semnale, adica de atribute identificabile despre o persoană sau un context în momentul unei desfasurarii unei licitații. Pentru obtinerea de rezultate performante in cadrul unei campanii este important sa avem cat mai multe date despre profilul audientei, sa stim cat mai multe despre clientii nostri, despre device-urile folosite, ore, locatii, comportamente.

Semnale automate pentru licitații:

Smart Bidding este metoda care foloseste semnale automate pentru a face ajustări inteligente în timp real, optimizându-vă campaniile pentru a obține cele mai bune rezultate posibile.

 

Control flexibil al performanței:

Smart Bidding vă permite să setați ținte de performanță și să personalizați setările în funcție de obiectivele unice ale afacerii dumneavoastră. Puteți optimiza licitațiile pentru căutare conform modelului de atribuire selectat, inclusiv atribuirea datelor. De asemenea, puteți stabili ținte de performanță specifice pentru dispozitivele mobile, desktop și tablete folosind Target CPA bidding. Mai mult, există funcții integrate de direcționare pentru a menține anumite strategii de licitație în loc. Aceste caracteristici flexibile asigură că aveți controlul deplin asupra performanței campaniilor.

 

smart bidding google

 

3. Cine poate beneficia de Smart Bidding?

 

Smart Bidding reprezintă o soluție versatilă și eficientă pentru o varietate de afaceri și industrii. Această tehnologie este potrivită pentru:

 

Micii antreprenori și start-up-urile:

Pentru aceștia, timpul și resursele sunt adesea limitate. Smart Bidding este o metoda valoroasa deoarece permite micilor antreprenori să-și optimizeze campaniile fără a depune eforturi considerabile în licitații manuale. Astfel, ei își pot concentra atenția asupra dezvoltării afacerii și a altor aspecte colaterale care le solicita prezenta.

 

Companiile în creștere rapidă:

Pentru companiile aflate într-o expansiune rapidă, managementul eficient al bugetului de publicitate este esențial. Smart Bidding poate asigura că fiecare investiție în publicitate aduce un ROI cât mai mare, ajutând la menținerea ritmului de creștere.

 

Afacerile locale și internaționale:

Atât afacerile cu prezență locală, cât și cele cu obiective globale pot beneficia de Strategiile Smart Bidding. Acestea pot fi personalizate pentru a se adapta nevoilor specifice ale fiecărui tip de afacere și piețe diferite.

 

Magazinele online și e-commerce:

Pentru magazinele online, maximizarea conversiilor și a valorii acestora este fundamentală. Strategiile Smart Bidding, cum ar fi Target ROAS și Maximize conversion value, ajută la obținerea performanțelor dorite pentru campaniile de vânzare online.

 

Smart Bidding funcționează cu succes pentru afaceri de orice dimensiune. Aceasta poate optimiza pe baza datelor din toate campaniile dvs., astfel încât chiar și campaniile noi, fără propriile lor date, pot observa o îmbunătățire a performanțelor. Pentru a evalua rezultatele în mod precis, recomandăm măsurarea performanțelor pe perioade mai lungi, care să aibă cel puțin 30 de conversii, cum ar fi o lună sau mai mult (50 de conversii pentru Target ROAS). Cuvintele cheie relevante pot fi adăugate în campaniile cu volum scăzut pentru a extinde segmentarea și a crește conversiile.

Este important ca advertiserii care utilizează Smart Bidding să respecte cerințele legale aplicabile și politicile Google Ads. De exemplu, sunteți responsabil pentru asigurarea conformității cu politicile personalizate de publicitate ale Google. Este crucial să vă familiarizați cu semnalele contextuale pentru a determina dacă această metodă este potrivită sau nu pentru afacerea dumneavoastră.

 

4. Smart Bidding: Cum să dezvoltați o Strategie Câștigătoare

 

Pentru a implementa cu succes Smart Bidding și pentru a obține rapid rezultatele dorite, este crucial să dezvoltați o strategie solidă. Iată pașii cheie:

 

 ☑️  Asigurați-vă că aveți activată urmărirea conversiilor:

Smart Bidding necesită urmărirea eficientă a conversiilor pentru a funcționa în mod optim. Asigurați-vă că ați implementat și activat corect urmărirea conversiilor în contul dumneavoastră.

 

☑️ Accesați setările de licitație:

Pentru a crea, revizui sau gestiona strategiile dumneavoastră de licitație, urmați acești pași:

  • Accesați contul Google Ads și faceți clic pe iconița “Tools” (Unelte).
  • Alegeți opțiunea “Budgets and bidding” (Bugete și licitații) din meniul derulant.
  • Apoi, selectați “Bid strategies” (Strategii de licitație).

 

 ☑️  Alegeti tipul de strategie Smart Bidding potrivit:

Decideți ce tip de strategie Smart Bidding doriți să utilizați: fie pentru o singură campanie (strategie standard), fie pentru mai multe campanii (strategie de portofoliu). Puteți crea o strategie Smart Bidding în următoarele moduri:

  • Creare în cadrul unei campanii noi.
  • Creare sau modificare din setările campaniei existente.
  • Creare din secțiunea “Bid strategies” (Strategii de licitație).

 

Google recomandă  potriviri de tip Broad Match pentru cuvintele cheie folosite in campanii. Această combinatie permite algoritmilor să înțeleagă mai bine intențiile utilizatorilor și să ajusteze licitațiile în funcție de performanța previzibilă a fiecărui cuvânt cheie. Astfel, algoritmii pot învăța mai rapid și pot identifica licitații suplimentare care să contribuie la atingerea obiectivelor de creștere ale campaniilor dumneavoastră. Rezultatul va fi o creștere a numarului de conversii și a valorii acestora, atingerea accelerata a obiectivelor campaniei.

 

Banner Kubb 2

 

5. Analizarea Performanței

 

Odată ce ați implementat și activat aceasta metoda automata, este esențial să monitorizați și să analizați performanțele obtinute. Iată pașii cheie în procesul de analiză:

 

Monitorizarea constantă a rezultatelor:

Urmăriți performanțele campaniilor  în comparație cu rezultatele anterioare pe care le-ati obtinut folosind alte metode. Fiți atenți la modificările în conversii, costuri și ROI.

 

Compararea cu obiectivele stabilite:

Evaluați dacă performanțele obținute se aliniază cu obiectivele inițiale. Dacă nu, poate fi necesară ajustarea strategiei sau a obiectivelor, inclusiv schimbarea metodei de licitare.

 

Analiza semnalelor de licitație:

Studiați modul în care au fost interpretate diferitele semnale si verificati daca acestea au fost sunt corect implementate.

 

Ajustarea și optimizarea continuă:

Pe baza analizei performanțelor și a înțelegerii semnalelor de licitație, efectuați ajustări și optimizări continue. Aceasta poate include modificarea țintelor de licitație sau adaptarea strategiei Smart Bidding pentru a maximiza ROI-ul.

 

6. Smart Bidding – Concluzii

 

Cu ajutorul Strategiilor Smart Bidding oferite de Google, aveți acces la un nivel de eficiență și performanță remarcabile în campaniile de publicitate online. Integrarea acestor strategii, cum ar fi Maximize conversions, Maximize conversion value, Target CPA și Target ROAS, poate fi cheia către succesul unei campanii publicitare cu impact.

Smart Bidding reprezintă o punte către viitorul publicității digitale, unde inteligența artificială preia rolul central în luarea deciziilor și optimizarea licitațiilor. Acest sistem poate analiza și adapta licitațiile în timp real, în funcție de diversele semnale și comportamente ale utilizatorilor, garantând astfel că fiecare centime a bugetului dvs. este cheltuită eficient pentru a obține rezultatele dorite.

Dacă doriți să vă propulsați campaniile publicitare către noi culmi de performanță, echipa noastră de experți în marketing digital este gata să vă ofere îndrumare și soluții personalizate.

Contactați-ne astăzi și descoperiți cum Smart Bidding poate transforma modul în care interacționați cu audiența online și vă poate ajuta să atingeți obiectivele comerciale cu încredere.

 

Resurse suplimentare: Google Smart Bidding

Resurse suplimentare: articol despre Smart Bidding “Craft a smarter ad bidding strategy with machine learning in 3 steps”

Anca Filipov
Anca Filipov
Anca este specialist SEO, expert Google și Facebook Ads, cu peste 10 ani de experiență în marketing și growth hacking. De la debutul carierei și până în prezent a fost implicată într-o gamă variată de proiecte, cuprinzând atât start-up-uri cât și companii internaționale.